Το σχολείο μας

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγιων Θεοδώρων, που ανήκει στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης Κορινθίας.

Στόχος του σχολείου μας είναι να δώσει στους μαθητές του τα στοιχειώδη εφόδια γνώσης και τα βασικά εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Παράλληλα, να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν, να οργανωθούν και να ν' αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, σ ενα πλαίσιο που διέπεται απο κανόνες και όρια σαφώς προσδιορισμένα,που παρέχει ασφάλεια, ενα πλαίσιο που ευνοεί και προάγει την ανάπτυξη των αρχών της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας, της αλληλουποστήριξης και του σεβασμού μεταξύ των μελών της ομάδας.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Είμαστε όλοι ίσοι

Το σχολείο μας γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες με δραστηριότητες που κέντρισαν και ευαισθητοποίησαν τους μαθητές μας. 

Αρχικά βιώσαμε πως είναι η κίνηση των ατόμων με μειωμένη όραση. Τοποθετήσαμε μπάλες στο πάνω μέρος από μπουκάλες με νερό, και ανά δυο τα παιδιά (το ένα με δεμένα μάτια και το άλλο ως οδηγός) καλούνταν να τις μαζέψουν χωρίς να τους πέσουν κάτω,





















Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με χρήση χειρονομιών χωρίς να μιλάμε, 















καθώς και να διαβάζουμε τα χείλη του απέναντι χωρίς να ακούμε,






Στο τέλος της ημέρας φτιάξαμε μια φράση όπου κάθε λέξη σχηματίστηκε από τους μικρούς μαθητές η οποία και λέει








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου